13 ÜLKEDEN, 18 ÖĞRENCİYİ LAPSEKİ'DE AĞIRLADIK.03.08.2017

''13 ÜLKEDEN, 18 ÖĞRENCİYİ LAPSEKİ'DE AĞIRLADIK''

57 ülkeden 700 öğrencinin ve kursiyerin katılım sağladığı yaz okuluna Çanakale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇOMÜ TÖMER, 13 ülkeden 18 öğrenciye ev sahipliğinde Çanakkale'ye gelen öğrencileri ilçemizde ağırladık.

Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz, öğrencilere Lapseki'mizin tarihçesi, doğası ve doğal güzellikleri ile bilgiler aktarırken öğrencilerimizin de sorularına cevap vererek Lapsekimizin tanıtımına katkıda bulundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği çerçevesinde yürütülen çalışma ile yurt dışında Türkçe öğrenimi gören yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemizde konuk edilmesi, Türkçeyi ve Türk kültürünü daha yakından yaşayarak öğrenmesini amaçlayan 2017 Yaz Okulu programı başladı.

57 ülkeden 700 öğrencinin ve kursiyerin katılım sağladığı yaz okuluna ÇOMÜ TÖMER, 13 ülkeden 18 öğrenciye ev sahipliği ile destek verecek. Katılımcılar üç hafta süresince, TÖMER’de gerçekleşecek olan Türkçe derslerinin yanı sıra birçok tarihi, coğrafi ve kültürel mekanı gezecek; ebru, çömlek, yemek, bağlama, halk oyunları gibi kültürel kurslara katılacaklar. Programın kapanışı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek.