Kuvvetli Sağanak

2017 Yılı Asansör 1. Periyodik Asansör Kontrolü Hakkında.27.11.2017

14 Haziran 2017 tarih ve 29757 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yeni asansör işletme bakım ve periyodik kontrol yönetmeliği her asansörün yılda en az bir kez ilgili idarece periyodik kontrolünün zorunlu kılmakta ve kontrol sonucu raporu tanzim ettirilmesinin takibinden asansörün bulunduğu bina sorumlusu ve bakım yapan firmayı müşterek sorumlu tutmaktadır.

Belediyemiz bu nedenle Lapseki Belediyesi sınırları içinde bulunan yapılarda asansörlerin kontrolünün alınan yönetmelik hükümleri çerçevesinde Lapseki Belediyesi, Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi ile bir protokol imzalanmıştır. Belediyemiz ve ilgili muayene kuruluşu bu çalışmaları standart ve yönetmelikler göz önüne alınarak belirlenen teknik kontrol esasları çerçevesinde yapılacaktır.

Bu çalışmalar sırasında görevlendirilecek kontrol görevlilerine yardımcı olmanızı bekliyoruz.

27.11.2017 - 08.12.2017 günleri 10:00 - 14:00 saatleri arasında asansörlerin 2017 yılı A tipi muayene birinci kontrolü yapılacaktır.

Kontrol sırasında asansörün aylık bakımını yapan yetkili asansör firmasında bulunması gerekmektedir.

İlgili tarihi ve saatte sorumlu olduğunuz binanızda sorumlu bakım firması ile birlikte hazır bulunmanız gerekmektedir.

Anılan yönetmelik bu raporda asansöre ilişkin can ve mal güvenliğini ilgilendiren eksik ve hatalar varsa giderilmesini zorunlu tutmakta ve giderilerek asansörün işletilmesine izin vermektedir.

Ayrıca alınan yönetmelikte her asansörün kullanılması esnasında temel sağlık ve emniyet gereklerinin devamlılığını teminen aylık bakım ve servis hizmetleri anlaşması yapılması zorunludur. Anlaşma yapılan firma asansörü imal eden asansör firması ve onun yetkili servisi olabileceği gibi bir başka asansör firması veya onun yetkili servisi olabilir.

Ancak garanti süresince aylık bakım ve servis hizmetleri ile anlaşmaya bağlanan firma muhakkak asansörü imal eden asansör firması veya onun yetkili servisi olmalıdır.

İlgili yönetmelikler gereği yapılacak asansörlerin yıllık kontrolleri hizmetinin belediyemizde ilgili muayene kuruluşunun belirleyeceği uzman kişilerce yerine getirilmesi için belirlenen tarih ve saatte asansörü imal eden asansör firması veya onun yetkili servisi ile birlikte sorumlu bulunduğunuz binada hazır olarak asansörünün yıllık kontrolünü yaptırabilirsiniz.