Kuvvetli Sağanak

Başkan Yılmaz karşı çıktı, suya zam yapılmadı.18.11.2017

Lapseki Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı ikinci birleşiminde suya % 25 zam yapılması kararı, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ın karşı çıkmasıyla tekrar oylanarak iptal edildi.

Bütçe görüşmeleri olduğundan iki oturum yapılan Kasım ayında ‘Plan bütçe Komisyon Kararları ve 2018 Gelir Tarifeleri Düzenlenmesi’ komisyon kararı okunarak oylandı. MHP Grubundan Aynur Kurt’un meclis tarafından oylanarak izinli sayıldığı meclis toplantısında kararların hepsi oy birliğiyle alındı. Ücret tarifeleri görüşülmeye başlandığında Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, komisyonun suya zam yapılması kararına istinaden söz alarak “Ben suya zam yapılmasını istemiyorum. Tabi ki karar meclisimizin. Biz göreve geldiğimizden beri suya hiç zam yapmadık. Bayramdere Barajından ilçemize getirdiğimiz içme ve kullanma suyu da hizmete girdikten sonra maliyetimiz daha da düştü. Bu yüzden ben suya zam yapma taraftarı değilim” dedi. Komisyonda bulunan MHP Belediye Meclis Üyesi Abdullah Dindar, “Bizde değiliz ama önümüze geldi, bizde o şekilde onaylamıştık. Zam yapılmasın” şeklinde düşüncesini bildirdi. Belediye başkanı Eyüp Yılmaz’ın suya % 25’lik zam yapılmasına onay vermeyip ‘Ben zam yapılmasına karşıyım’ demesi sonrasında meclis suya zam yapmama kararını hep birlikte oy birliğiyle oylayarak onayladı.