Kuvvetli Sağanak

Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.03.12.2017

Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı;
Başkanımız mesajında;

Engelli vatandaşlarımızın problemlerinin çözümü de şahıslar ve kurumlar olarak hepimizi alakadar etmektedir.

Engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir. Bizlerde engelli bir insan olabileceğimiz gibi ailemizden engelli insanların olabilmesi her zaman mümkündür. Engelli insanımızın toplumsal hayata uyumu, katılım sağlamaları ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş ve modern anlayışın gereğidir. Engelli insanlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları, onların topluma kazandırılmaları, katılımcı ve üreten insanlar haline getirilmeleri hükümetimizin en önemli hedeflerinden biridir.
Onların geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır. Engellilerimizin, sosyal hukuk devleti anlayışı ile sorunlarını göz önüne alarak, tüketen değil, üreten ve bağımsız bireyler haline getirilmesi en büyük amacımızdır. Bu anlamda, devlet tarafından engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapılmış, engelli istihdamında ciddi artışlar sağlanmıştır. Evde bakım hizmetlerinden binlerce vatandaşımızın faydalanması sağlanmıştır. Bizler, engelli vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Dünya Engelliler Haftası’nın engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarının geliştirilmesine ve problemlerin asgari seviyeye indirilmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum.