İlçemiz de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yılı coşkuyla kutlandı.29.10.2017

İlçemiz de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yılı coşkuyla kutlandı.

Törenler, Kaymakam Tahir Şahin'in makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Tahir Şahin yaptı. Kaymakam Şahin, "Bugün tüm yokluklara ve imkansızlıklara rağmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde yürütülen destanı bir mücadelenin zafer meyvesi olan Cumhuriyetimizin 94. Yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz" dedi.

Daha sonra Kaymakamımız Tahir Şahin, Garnizon Komutanı Yarbay Türker Altıngöz, Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz, öğrencilerin, vatandaşların, öğretmenlerin ve devlet çalışanlarının bayramlarını kutladı. Lapseki Belediyesi Halk Oyunları gösterisi ve okul öğrencileri tarafından şiirler okunmasının ardından Plevne Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 'Elifin Kağnısı' temalı oratoryo gösterisi beğeni topladı. Tören geçişiyle program sona erdi.