Kuşlar yuvasız kalmasın.04.10.2017

“Kuşlar yuvasız kalmasın”

''Dağlara buğdaylar serpin. Müslüman ülkede kuşlar aç demesinler.'' Hz. Ömer (r.a.)

Lapseki Belediyesi Park Bahçe Ekiplerimiz tarafından
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla başlattığı ‘Kuşlar yuvasız kalmasın’ kampanyası çerçevesinde ilçemizin belirli bölgelerindeki ağaçlara özel yapılan ve içlerinde yem olan yuvalar konuldu.

Lapseki Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz, Yuvaların içlerine kendi elleriyle yem döktüğü kuş yuvaları belediye ekiplerimizce ağaçlara yerleştirildi.

Başkanımız Eyüp Yılmaz ilişkin açıklamasında, “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında ilçemizde birçok çalışmamız var.
Gerek sokak hayvanları gerekse kanatlı hayvanlar. Bu kapsamda düzenlediğimiz çalışmalarda kış aylarının yavaş yavaş yaklaştığı şu günlerde ‘Kuşlar yuvasız kalmasın’ adı altında başlattığımız kampanyada belli bölgelere özel yaptırttığımız yuvaları içlerine yem koyarak astırıyoruz. Bundan böyle ekiplerimiz belli zamanlarda kontrol ederek bunlara yemleri koyacaklar. Sonuçta onlarda bir canlı”