Lapseki Belediyesi Başkanımız Eyüp Yılmaz Mayıs ayı Belediye Meclisi toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Toplantı salonunda gerçekleşen Mayıs ayı meclis toplantısı maddeleri içerisinde yer alan ‘Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet yol süpürme aracı’ alınması için belediye başkanı Eyüp Yılmaz’a yetki verilmesi görüşüldü. Bu esnada söz alan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, “Özellikle bir şeyi belirtmek isterim. Ayrıca da sizleri bilgilendirmek adına, ilçemizin evladı Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’a özellikle teşekkür etmek istiyorum. İlçemize gerekli olan ve ihtiyaç duyduğumuzda başka belediyelerden alıp kullandığımız yol süpürme aracının parası Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hesabımıza aktarıldı. Bizde gerekli işlemleri yapmak, aracı ilçemize kazandırmak için sizlerden yetki istiyoruz. Grup Başkanvekilimiz Bülent Bey bu konuyla kendisi birebir ilgilendi. Kendisine huzurunuzda özellikle hem Lapsekililer adına hem de belediye meclisimiz adına belediye başkanı olarak  teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir araca ihtiyacımız vardı Allah razı olsun” dedi.

Mayıs ayı Meclis toplantısı yapıldı

GÜNDEM
1-Açılış ve yoklama.
2-Belediye Meclis Üyelerinin sözlü ve yazılı önergelerinin değerlendirilmesi.
3-5393 sayılı Kanunun 49.maddesi hükmü gereği tam zamanlı sözleşme ile 1 adet Eğitmen çalıştırılmasına ve ödenecek ücretin belirlenmesi konusunun görüşülmesi.
4-5393 sayılı Kanunun 64. Maddesi hükümlerince 2016 yılı kesin hesabının görüşülerek karara bağlanması.
5-Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet yol süpürme aracı satın alınması konusunun görüşülmesi.
6-Cumhuriyet Mahallesi 131 ada, 217 parselde kayıtlı 44,34 m2 lik artık parselin satışı.
7-Cumhuriyet Mahallesi 310 ada, 69 parselde kayıtlı 11,16 m2 lik artık parselin satışı.
8-Gazi Süleyman Paşa Mahallesi 156 ada, 57-58 parsellerde kayıtlı taşınmazların 1/5000 ölçekli nazım imar plan tadilat dosyasının görüşülmesi.
9- Gazi Süleyman Paşa Mahallesi 156 ada, 57-58 parsellerde kayıtlı taşınmazların 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilat dosyasının görüşülmesi.
10-Gazi Süleyman Paşa Mahallesi, 156 ada, 95 parselde kayıtlı taşınmazın 1/5000 ölçekli nazım imar plan tadilat dosyasının görüşülmesi.
11--Gazi Süleyman Paşa Mahallesi, 156 ada, 95 parselde kayıtlı taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilat dosyasının görüşülmesi.
12-Gazi Süleyman Paşa Mahallesi 302 ada, 4 parselde kayıtlı taşınmazın plan tadilat dosyasının görüşülmesi.
13-5393 sayılı Kanunun 18/n maddesi hükümleri gereği Belediyemizi tanıtıcı logonun değiştirilmesi konusunun görüşülmesi.
14-5393 sayılı Kanunun 18.maddesi hükümleri gereği Belediyemiz Gelir tarifelerinde düzenleme yapılması.
15-Kapanış.